Wykonane dzisiaj stanowi podstawę dla zdrowego trybu odżywiania przez długie lata. Genodiet iGenesis Completo to najbardziej zaawansowane na polskim rynku badanie nutrigenetyczne, umożliwiające zbadanie wzajemnej korelacji poszczególnych genów. Składa zię z dziewięciu wzajemnie uzupełniających się modułów: SLIM, MICRO, SENSOR, HEALTH, DETOX, FIT SPORT, MEDLINE, ANDROGEN i NEURO, które tworzą spójny obraz indywidualnych potrzeb Twojego organizmu. Wynik badania to około 70 stron szczegółowej, indywidualnie dopasowanej do pacjenta analizy obejmującej raport Genodiet iGenesis Completo, zalecenia żywieniowe, wytyczne treningowe, konsultacje z dietetykiem.
Co zyskujesz?
Korzyści z badania
Moduły badania
Wytyczne opracowane na podstawie wyników badania Genodiet iGenesis Anti Aging pozwolą zmniejszyć niekorzystny wpływ genów, dzięki czemu zachowasz młody wygląd, opóźnisz procesy starzenia i zachowasz szczupłą sylwetkę. Genodiet iGenesis Anti Aging - w którego skład wchodzą moduły: Slim, Sensor, Micro, Detox. Dodatkowo oferujemy uzupełnienie powyższych pakietów Testem Omega.
Co zyskujesz?
Korzyści z badania
Informacje zawarte w raporcie Genodiet iGenesis Anti Aging i opracowanych na jego podstawie zaleceniach pomogą w:
Wynik badania Genodiet iGenesis Anti Aging to szczegółowy i obszerny raport - indywidualne instrukcje i analizy dopasowane do pacjenta, które obejmują:
OMEGA Test to badanie stężenia kwasów tłuszczowych na poziomie komórkowym, które ułatwi modyfikację dotychczasowego sposobu odżywiania oraz skuteczną profilaktykę chorób cywilizacyjnych.
OMEGA test to badania przeznaczone w szczegolności dla osób, które:
Dlaczego warto wykonać OMEGA Test
Na podstawie badania OMEGA Test przygotowujemy wytyczne żywieniowe i suplementacyjne, które ustabilizują ich proporcje w organizmie. Dzięki temu pacjent uzyska:
Opis badania
Badanie OMEGA Test polega na określeniu i wskazaniu zapotrzebowania organimu człowieka w kwasy Omega. Kwasy tłuszczowe Omega 6 spożywane w odpowiednich ilościach wspomagają organizm i jego prawidłowe funkcjonowanie. Niestety, ich zbyt duża ich ilość dostarczana z codzienną dietą może powodować wręcz odwrotne skutki. Zbyt duża ilość kwasów tłuszczowych Omega 6 w stosunku do innych tłuszczy jest przyczyną przewlekłych stanów zapalnych. Tłuszczami, które „znoszą” niekorzystne działanie kwasów tłuszczowych Omega 6 są kwasy tłuszczowe Omega 3. Ten rodzaj kwasów tłuszczowych jest w codziennej diecie człowieka spożywany w ilościach deficytowych, a jedynie odpowiednie proporcje poszczególnych tłuszczy względem siebie dają gwarancję zdrowia, dobrego samopoczucia, kondycji i wyglądu. Sednem utrzymania równowagi jest zidentyfikowanie i dostarczanie takich dawek kwasów tłuszczowych, które zapewnią organizmowi pełnię zdrowia.
Jakie są rodzaje kwasów tłuszczowych?
Kwasy tłuszczowe można podzielić na te, które organizm może sam wyprodukować oraz te, które muszą być dostarczane wraz z codzienną dietą. Do pierwszej grupy należą tłuszcze nasycone i jednonienasycone, które dodatkowo w dużej ilości dostarczane są z produktami pochodzenia zwierzęcego oraz niektórymi olejami roślinnymi (palmowy, kokosowy) oraz oliwą z oliwek. Drugą grupę stanowią tłuszcze wielonienasycone z rodziny Omega 3 i 6, które dostarczane są do organizmu przede wszystkim z tłustymi rybami morskimi, nasionami lnu, pestek nasion oleistych (słonecznik, pestki dyni), orzechami oraz olejami roślinnymi (np. olej rzepakowy, arachidowy, z pestek winogron).